september 06 2016 0comment
hout-beton schuttingen licht grijs

Hout-beton schutting beitsen: kies het juiste moment

Door een hout-beton schutting te beitsen, kunt u de schutting er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Daar komt nog bij dat de schutting niet alleen mooier wordt door het aanbrengen van beits, maar ook langer mooi blijft. Beits zorgt namelijk voor een extra beschermlaagje op de schutting, zodat de schutting niet kan beschadigen door mos, regen of sneeuw.

 

Experts raden aan om uw schutting regelmatig te beitsen, maar u moet dit wel op het juiste moment doen. Wanneer u de schutting het beste niet kunt beitsen voor het beste resultaat, leest u in dit artikel.

 

Uw schutting beitsen? Doe het niet op deze momenten

Er zijn niet veel regels als het gaat om het beitsen van uw schutting, maar dit betekent niet dat u uw schutting altijd kunt beitsen. Voor het beste resultaat na het beitsen van uw houten schutting, kunt u de schutting het beste niet beitsen als het:

  • Kouder is dan 10 graden;
  • Erg zonnig is en de zon vol op uw schutting schijnt;
  • Mogelijk gaat regenen in de uren tijdens het beitsen en na het beitsen van de schutting.

 

Brengt u de beits aan als het kouder is dan 10 graden, als de zon fel schijnt of als het regent, dan heeft u meer kans dat de beits niet goed hecht op uw hout-beton schutting. Ook heeft u op deze momenten meer kans dat de beits verkeerd droogt op uw hout-beton schutting, waardoor het eindresultaat niet zo mooi zal zijn.

bart