De levensduur van een hout-beton schutting: hoe lang gaat de schutting mee?

Jan 9, 2023 | Blog | 0 comments

De levensduur van een hout-beton schutting: hoe lang gaat de schutting mee?

De levensduur van een houten schutting geeft aan hoe lang een schutting ongeveer mee gaat. Welke levensduur een schutting precies heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste wordt de levensduur van de schutting bepaald door de houtsoort van de schutting, maar ook de locatie van de schutting en het onderhoud van de schutting zijn van invloed op de levensduur van de erfafscheiding. Wat de gemiddelde levensduur van een houten schutting is en hoe u deze levensduur kunt verlengen, leest u op deze pagina.
De gemiddelde levensduur van een hout-beton schutting
De gemiddelde levensduur van een houten schutting vertelt ons hoe lang deze erfafscheiding ongeveer mee gaat. Over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een schutting van hout 20 tot 25 jaar, waarbij sommige schuttingen zelfs langer mee kunnen gaan dan 25 jaar en 30 jaar in de tuin kunnen staan. Alleen schuttingen die niet goed onderhouden worden of die van slechte kwaliteit zijn, gaan ongeveer 15 jaar mee.
De levensduur van een schutting verlengen: drie tips
Om de levensduur van uw houten schutting te verlengen, zijn er verschillende dingen die u kunt doen:

1.) Zorg voor goed onderhoud. Beits uw schutting regelmatig en u voorkomt problemen als schilferende verf en houtrot.

2.) Zet de schutting goed neer. Een schutting die niet goed geplaatst wordt, kan sneller omwaaien bij harde wind en heeft een kortere levensduur.

3.) Investeer in een schutting van goede kwaliteit. Schuttingen van slecht hout gaan standaard minder lang mee dan kwalitatief hoogwaardige schuttingen, dus investeer altijd in goed materiaal.

Gebruikt u bovenstaande tips, dan gaat uw schutting van hout gemakkelijk 20 tot 25 jaar mee.

CONTACT

Half Elfje 9
5711 ES Someren.

0493-382588

info@schuttingen.nl

Ma – Vr: 9:00 – 17:00
Zaterdag op afspraak

RECENT NIEUWS

TERUGBELLEN

6 + 7 =

let’s get connected

Have a Question?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas sit amet sapien ante. Donec sollicitudin libero bibendum risus venenatis imperdiet.